Dişhekimi
Dr. Murat SÜTPİDELER
     Protez Uzmanı

DİŞHEKİMLİĞİ UYGULAMALARI

İMPLANTOLOJİ

İmplant Cerrahisi

İmplant Uygulamaları 

ESTETİK DİŞHEKİMLİĞİ

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Laminate Veneer (Porselen)

 Zirkonyum Kron Köprü

 Tam Seramik Kron Köprü

 Adeziv Uygulamalar

  PROTEZ  

 Porselen Kron Köprü

 Hassas Tutuculu Protez

 Hareketli Bölümlü Protez

 Tam Protez

 
 
 

DİŞ İMPLANTLARI  

Modern çağda  yüz estetiğinin en önemli komponentlerinden biri olan dişlerin kaybı  öncelikle psikolojik ve sosyal problemlere , takiben beslenme, sindirim sorunları ve konuşma bozukluklarına neden olmaktadır.Diş eksiklikleri geleneksel olarak doğal dişlere bağlı köprü protezleri veya çıkarılıp takılan hareketli protezler gibi klasik yöntemlerle tamamlanabilirler.

Günümüzde dişhekimliği uygulamalarının temel amacı minimum doğal doku kaybı ile maksimum fonksiyon ve estetiğin sağlanmasıdır. Çağdaş dişhekimliğinde, diş eksikliklerinin giderilmesinde en geçerli yöntem dental implantlardır. İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine onların işlev ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.Çene kemiğine basit bir cerrahi operasyonla yerleştirilen implantlar üzerlerine değişik formlarda protetik restorasyonlar yapılmasına olanak sağlarlar.

İMPLANT NEDİR ?

İmplant kelimesi Latince kökenlidir. Yaşayan bir organizmaya yapay bir parça ekme anlamına gelir. Diş implantı eksik dişin yerini almak üzere çene kemiğine yerleştirilen, dişin kökünü taklit eden titanyumdan yapılmış bir dayanaktır. İmplant çevresindeki kemikle kaynaştıktan ( Osseoentegrasyon) sonra üzerine protez yapılır.

 
 

NEDEN İMPLANT?     

Protez tedavilerinin hedefi diş hastalıkları, çürük , travma gibi nedenlerle oluşan diş kayıpları sonrası bozulan doğal görünümü  hastalara yeniden kazandırmaktır. Diş kaybında dişhekimliğinde uygulanan geleneksel yöntemler; kron ( kaplama)- köprü uygulaması yada hareketli protez yapılmasıdır. Uzun süreli protez kullanımında dişeti ve kemik yapısının değişikliği uğraması sonucu  zamanla protezin uyumu bozulabilir . Ayrıca bu yöntemler kemik kaybını engellemez. Köprü uygulamasında en az iki sağlıklı diş destek alınabilmesi amacı ile kesilerek küçültülür. Bu şekilde kesilmiş dişlerde sağlıklı dişlere göre daha kolay çürük oluşur, dişeti problemleri ortaya çıkar.

İmplant uygulamasında sağlıklı dişlerde hiçbir işlem yapılmaz.  İmplantlar, doğal dişler gibi çiğneme sırasında oluşan kuvvetleri çene kemiğine iletirler. Bu şekilde kemik uyarısı devam ettiği için çene kemiğinde erime engellenmiş olur.

                                                    

“Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez”.